Valys is er voor reizigers met een mobiliteitsbeperking die sociaal-recreatieve uitstapjes buiten de eigen regio willen maken. Op familiebezoek of een dagje erop uit? Voor de korte afstanden is er in veel plaatsen een lokaal of regionaal vervoerssysteem, maar als u verder van huis wilt, dan is er Valys. U kunt Valys gebruiken als u verder reist dan 5 OV-zones of 25km vanaf uw woonadres. Met Valys krijgt u voor een aantrekkelijk tarief vervoer dat u veilig en comfortabel naar uw bestemming brengt.

Valys nieuwe stijl: reizen met taxi of met taxi & trein

Naast Valys Basis, taxivervoer dat u van deur tot deur brengt, biedt Valys u ook verschillende mogelijkheden om de taxi te combineren met de trein. Met Valys kunt u een treinreis onder begeleiding maken met Valys Begeleid of, als u zelfstandig wilt reizen, met Valys Vrij. U kunt met Valys tussen 6.00 uur 's ochtends en 1.00 uur 's nachts reizen. Uw reis mag nooit na 1.00 uur ’s nachts eindigen. U moet voor dit tijdstip op uw bestemming aankomen.

Om u te helpen een keuze te maken in het vervoer dat het beste bij u past, bieden wij u verschillende manieren om kennis te maken met Valys Begeleid en Valys Vrij. U mag bijvoorbeeld altijd gratis een begeleider meenemen, ook in de trein. Wilt u Valys Begeleid of Valys Vrij eens proberen? Dan is de eerste treinreis gratis. Ook organiseren wij zogenaamde Valys Instapdagen, waar u een compleet begeleide reis kunt maken naar een leuke locatie. U kunt dan meteen ervaren hoe het is om met een Valys Ambassadeur te reizen of hoe het Valys Reismaatje precies werkt.