Zelfstandig en veilig reizen van deur tot deur, met taxi en trein

Valys Vrij is vervoer van deur tot deur met taxi en trein, waarbij u zelfstandig met de trein reist. Met Valys Vrij heeft u meer keuze en grotere vrijheid om zelfstandig te reizen. U heeft meer reismogelijkheden met uw persoonlijk kilometer budget. U kunt hierdoor vaker of langer reizen. 

Een Valys Vrij reis is nooit duurder dan reizen met de taxi. U kunt zelf uw hele reis in één keer boeken, ook als u NS Reisassistentie op een station nodig heeft. U bent er met Valys Vrij van verzekerd dat de aansluitende taxi altijd op het station voor u klaarstaat om u naar uw eindbestemming te brengen.

Met Valys Vrij kunt u op alle treinstations instappen, uitstappen of overstappen. Heeft u NS Reisassistentie nodig, dan kunt u alleen van de stations gebruikmaken waar deze service geboden wordt. Dit zijn meer dan 100 stations.

Hoe werkt Valys Vrij?

Met Valys Vrij reist u op de volgende manier:

  • u boekt uw reis online via uw Mijn Valys of telefonisch;
  • boekt u telefonisch dan ontvangt u via de e-mail uw reisschema. Boekt u online dan ziet u uw reisschema op uw persoonlijke pagina op www.valys.nl;
  • u wordt thuis door de taxi opgehaald en naar het station gereden;
  • vanaf de taxi gaat u zelfstandig naar de trein. U checkt zelf in met uw Valys Treinpas of met uw eigen vervoersbewijs;
  • indien nodig stapt u zelfstandig over op een andere trein;
  • als u op uw station van bestemming bent aangekomen, gaat u zelfstandig naar de gereedstaande taxi;
  • de taxi brengt u vervolgens naar uw eindbestemming.

Voor wie is Valys Vrij?

Valys Vrij is bedoeld voor Valys pashouders die zelfstandig met de trein kunnen reizen en hiermee voldoende ervaring hebben. Indien u op het perron NS Reisassistentie nodig heeft om met een brug in- en uit de trein te komen, dan kunt u dat bij boeking aangeven. U wordt dan geholpen met het in- of uitstappen.

Valys reispas

Als u gebruik wilt maken van Valys Vrij, dan moet u zelf uw OV-vervoersbewijs verzorgen. Als u zelf geen OV-chipkaart heeft, dan kunt u gratis de Valys Reispas aanvragen. De Valys Reispas is een reguliere Valyspas én persoonlijke OV-chipkaart samengevoegd in één kaart. Met de Valys Reispas kunt u reizen met zowel Valys als met het openbaar vervoer in Nederland. De Valys Reispas vraagt u digitaal aan via Mijn Valys.