U betaalt voor Valys Vrij een kilometerprijs van € 0,20 per kilometer voor de taxi en een tarief voor de trein. Als u beschikt over een kortingsproduct voor het OV, dan kunt u dit gebruiken. Wanneer u niet beschikt over een eigen OV-chipkaart, dan kunt u via Mijn Valys gratis de Valys Reispas aanvragen. De Valys Reispas is een Valyspas gecombineerd met een persoonlijke OV-chipkaart. Als pashouder van Valys krijgt u jaarlijks een persoonlijk kilometerbudget (PKB). U mag gratis een begeleider meenemen en nog maximaal twee reisgenoten, waarvoor betaald moet worden. Voor elke reisgenoot betaalt u voor de taxi het gereduceerde tarief van € 0,20 per kilometer.

Uw begeleider en reisgenoten dienen zelf voor een OV-vervoersbewijs te zorgen.Valys Vrij is een complete dienst: niet alleen wordt uw reis compleet gepland en heeft u een overzicht van uw reis, ook wordt uw treinreis door Valys gevolgd. Mocht er onderweg iets gebeuren, dan passen wij uw reisschema direct aan en laten u dit weten. Zo kunnen wij u altijd zo goed mogelijk helpen.

OV-Begeleiderskaart

Als u een Valyspashouder bent, dan komt u mogelijk ook in aanmerking voor de OV-begeleiderskaart van Argonaut Advies. Met deze OV-begeleiderskaart kunt u gratis één begeleider meenemen in het OV. Meer informatie over de OV-begeleiderskaart vindt u op regeling OV begeleiderskaart