Alleen of met begeleider?

U mag bij uw reizen met Valys Vrij gratis een begeleider meenemen. Uw begeleider moet wel op hetzelfde punt in- en uitstappen als u. Bij het boeken van een reis dient u te melden of u een begeleider meeneemt. Naast uw eigen pas kunt u via Argonaut Advies een OV-Begeleiderskaart aanvragen. Als u in aanmerking komt voor de OV-Begeleiderskaart, dan kunt u altijd gratis een begeleider meenemen tijdens uw reizen in het OV.

Valys Vrij is een complete dienst: niet alleen wordt uw reis compleet gepland en heeft u een overzicht van uw reis, ook wordt uw treinreis door Valys gevolgd. Mocht er onderweg iets gebeuren, dan passen wij uw reisschema direct aan en laten u dit weten. Zo kunnen wij u altijd zo goed mogelijk helpen. 

Reizen met Valys Ambassadeurs

Ook biedt Valys Vrij u de mogelijkheid om met een Valys Ambassadeur in de trein te reizen. De Valys Ambassadeur reist kosteloos met u mee. U kunt een Valys Ambassadeur bijvoorbeeld inzetten bij de eerste keer dat u met de trein reist of als u een keer een langere treinreis wilt maken. U kunt bij Valys Vrij één keer van een Valys Ambassadeur gebruikmaken. Bij het boeken van de reis kunt u eenvoudig aangeven dat u met een Valys Ambassadeur wilt reizen. Als u met een Valys Ambassadeur wilt reizen, dient u dit 48 uur van te voren boeken.

Een aantal keren per jaar organiseert Valys Instapdagen. Op die dagen krijgt u uitgebreide voorlichting over het reizen met Valys Vrij en kunt u ook oefenen onder begeleiding. Zo raakt u op een prettige manier verder vertrouwd met het reizen met de trein. Ook kunt u gemakkelijker uw weg vinden op een station. Via de website en nieuwsbrieven houden wij u op de hoogte van de datum, plaats en voorwaarden van de instapdagen.