Valys Begeleid is vervoer van deur tot deur met taxi en trein (tweede klasse) onder begeleiding. Valys Begeleid is er voor mensen die, naast met de taxi, ook met de trein willen en kunnen reizen. Niet alleen, maar onder volledige begeleiding. Een Valys Reisassistent helpt u van de taxi naar de trein, bij een overstap tussen twee treinen en weer van de trein naar de taxi. En in de trein maakt u gebruik van het Valys Reismaatje. Dit is een soort telefoon waarmee altijd bekend is waar u bent en waarmee u direct contact kunt leggen met Valys als u hulp nodig heeft.

Met Valys Begeleid kunt u meer reiskilometers maken met uw persoonlijk kilometerbudget (PKB), omdat alleen de taxikilometers van uw PKB gaan. U kunt hierdoor vaker op stap en ook langere reizen maken. Met Valys Begeleid kunt u op meer dan 100 treinstations in-, over- en uitstappen. 

 

Valys Reispas

Als u gebruik wilt maken van Valys Begeleid, dan moet u zelf uw OV-vervoersbewijs verzorgen. Als u zelf geen OV-chipkaart heeft, dan kunt u gratis de Valys Reispas aanvragen. De Valys Reispas is een reguliere Valyspas én persoonlijke OV-chipkaart samengevoegd in één kaart. Met de Valys Reispas kunt u reizen met zowel Valys als met het openbaar vervoer in Nederland. De Valys Reispas vraagt u digitaal aan via Mijn Valys.

 

Hoe werkt Valys Begeleid?

Met Valys Begeleid reist u op de volgende manier:

  • u wordt thuis door de taxi opgehaald en naar het station gebracht;
  • u boekt uw reis online via uw eigen Valys pagina, de Valys-app of telefonisch;
  • op het station wordt u door een Reisassistent vanaf de taxi begeleid naar het perron waar uw trein zal vertrekken;
  • de treinreis is op basis van tweede klasse;
  • als u een rolstoel nodig heeft voor het vervoer van de taxi naar de trein (en bij aankomst weer naar de taxi) dan krijgt u een tijdelijke rolstoel;
  • bij de trein krijgt u het Valys Reismaatje. Het Reismaatje weet precies waar u zich bevindt en kan u waarschuwen als u bijvoorbeeld te vroeg of te laat uit de trein zou stappen. Ook kunt u met één druk op de knop contact leggen met Valys. Zo bent u tijdens de treinreis altijd in staat om contact te houden met Valys;
  • u ontvangt ook nog een persoonlijk reisschema dat u precies laat zien waar u moet uit- of overstappen;
  • als u moet overstappen, wordt u door een Reisassistent opgewacht en begeleid naar uw aansluitende trein;
  • als u op uw station van bestemming bent aangekomen,wordt u door een Reisassistent opgewacht en naar de gereedstaande taxi begeleid;
  • de taxi brengt u vervolgens naar uw eindbestemming.

In de planning van uw reis zorgen wij ervoor dat u zo min mogelijk hoeft over te stappen. U wordt bij het overstappen begeleid door de Reisassistent. U kunt met Valys Begeleid reizen van 6.00 uur ’s ochtends tot 01.00 uur ’s nachts.

 

Bekijk het filmpje over Valys Begeleid op YouTube
In dit filmpje ziet u hoe Valys Begeleid werkt

 

Voor wie is Valys Begeleid?

Valys Begeleid is bedoeld voor de pashouders die (nog) niet geheel zelfstandig met de trein durven reizen. Of geen of weinig ervaring hebben met het reizen met de trein. Juist om de drempel van het reizen met de trein weg te nemen, is er op alle momenten waarop begeleiding nodig is, professionele assistentie aanwezig. Dit maakt Valys Begeleid interessant voor een grote groep reizigers die tot nu toe uitsluitend van de taxi gebruik maakten. Onze Reisassistenten begeleiden u naar en van de trein. Daarnaast regelt Valys voor u NS Reisassistentie indien u gebruik wenst te maken van een brug om in of uit de trein geholpen te worden.

Bekijk het filmpje over reizen met Valys Begeleid op YouTube.
In dit filmpje ziet u hoe mevrouw Schrooten met Valys Begeleid reist.

Beschikbare stations

Valys Begeleid is beschikbaar op alle stations waar NS Reisassistentie mogelijk is. Dit zijn er meer dan 100.