Met Valys Begeleid kunt u op verschillende manier begeleid reizen: met de Valys Reisassistent, uw eigen begeleider of met een Valys Ambassadeur. Hieronder leest u wat dit voor u kan betekenen.

De Valys Reisassistent

Voor begeleid reizen introduceert Valys de Valys Reisassistent. Juist om de drempel van het reizen met de trein weg te nemen, is er op alle momenten waarop begeleiding nodig is professionele assistentie aanwezig in de vorm van de Valys Reisassistent. Dit maakt Valys Begeleid interessant voor een grote groep reizigers die tot nu toe uitsluitend van de taxi gebruik maakten. Onze Reisassistenten begeleiden u naar en van de trein, zorgen zo nodig voor een tijdelijke rolstoel, helpen u bij het overstappen, bij het in- en uitchecken met de Valys Reispas en geven u alle gewenste informatie. Daarnaast regelt Valys voor u NS Reisassistentie (NSRA) indien u gebruik dient te maken van een brug om in of uit de trein geholpen te worden.

De Valys Reisassistent zorgt er voor dat u een Valys Reismaatje ontvangt voordat u aan een treinreis begint. Dit Reismaatje is een soort telefoon dat u met een koord om uw nek kunt meenemen. Met het Reismaatje staat u altijd direct in contact met Valys. Zij weten precies waar u zich bevindt. En mocht u assistentie nodig hebben dan kunt u die met één druk op de knop aanvragen. Zo reist u ook in de trein veilig en onder begeleiding.

Reizen met uw eigen begeleider

U mag bij uw reizen met Valys gratis een begeleider meenemen. Uw begeleider moet wel op hetzelfde punt in- en uitstappen als u. Bij het boeken van een reis dient u te melden of u een begeleider meeneemt. U kunt ook nog twee extra reisgenoten meenemen. Net als een eventuele begeleider, dienen uw reisgenoten ook op hetzelfde punt als u in- en uit te stappen. Omdat u Valyspashouder bent komt u mogelijk in aanmerking voor de OV-begeleiderskaart van Argonaut Advies. Met deze OV-begeleiderskaart kunt u gratis één begeleider meenemen in het OV. Uw reisgenoten moeten zelf voorzien in hun OV-vervoersbewijs.

Reizen met Valys Ambassadeurs

Ook biedt Valys Begeleid u de mogelijkheid om met een Valys Ambassadeur in de trein te reizen. De Valys Ambassadeur reist kosteloos met u mee. U kunt een Valys Ambassadeur bijvoorbeeld inzetten bij de eerste keer dat u met de trein reist of als u een keer een langere treinreis wilt maken. De Valys Ambassadeur helpt u om met een vertrouwd gevoel te reizen. Bij Valys Begeleid kunt u twee keer van de Valys Ambassadeur gebruikmaken. Bij het boeken van de reis kunt u aangeven dat u met een Valys Ambassadeur wilt reizen. Als u met een Valys Ambassadeur wilt reizen, dient u dit 48 uur van te voren boeken.

Een aantal keren per jaar worden de Valys Instapdagen georganiseerd. Op die dagen krijgt u uitgebreide voorlichting over het reizen met Valys Begeleid en kunt u ook oefenen onder begeleiding. Zo raakt u op een prettige manier vertrouwd met het reizen met de trein. Ook kunt u gemakkelijker uw weg vinden op een station. Via deze website en nieuwsbrieven houden wij u op de hoogte van de datum, plaats en voorwaarden van de Valys Instapdagen.