Nee, de Valys Treinpas kunt u enkel gebruiken wanneer u via Valys een Valys Vrij reis heeft geboekt. Naast uw eigen pas, ontvangt u ook een pas voor een begeleider. Let op, dit is géén OV-Begeleiderskaart. De begeleiderspas van Valys is een pas waarmee een begeleider gratis met u meereist in de trein als onderdeel van een Valys Vrij reis. De reis van uw begeleider is echter alleen gratis als u samen reist, u de reis via Valys heeft geboekt als Valys Vrij en u gebruik maakt van uw Valys Treinpas!

De Valys Treinpas is aanvullend op uw gewone Valyspas. U heeft beide passen nodig als u op reis gaat. De Valys Treinpas kunt u meteen gebruiken: u hoeft uw pas niet te activeren. U dient wel in en uit te checken bij de incheckpunten op het station. Dit geldt ook voor de begeleiderspas. Wij maken u er op attent dat u zelf verantwoordelijk bent voor het juiste gebruik van de treinpassen.

De Valys Treinpas en Valys begeleiderspas zijn bedoeld om u te faciliteren in het reizen met Valys Vrij, de dienstverlening waarbij u taxi en trein kunt combineren en Valys uw reis continu monitort. Het is niet toegestaan de Valys Trein- en begeleiderspas buiten Valys Vrij om te gebruiken. U mag de Valys Trein- en begeleiderspas dus niet gebruiken voor treinreizen die geen deel uitmaken van Valys Vrij. Dit geldt ook voor reizen per bus, tram en metro. Bij misbruik van de Valys Trein- en begeleiderspas worden de kosten bij u in rekening gebracht. 

Indien u de Valys Treinpas aanvraagt, gaat u akkoord met de automatische incasso van de treinkosten wanneer u gebruik maakt van Valys Vrij. De begeleiderspas is alleen geldig in combinatie met uw eigen Valys Treinpas. Indien los gebruik wordt gemaakt van de begeleiderspas, worden de kosten bij u in rekening gebracht.

<< Terug naar veelgestelde vragen