Nee, de Valys Treinpas kunt u enkel gebruiken wanneer u via Valys een Valys Vrij reis heeft geboekt. Naast uw eigen pas, kunt u via Argonaut Advies een OV-Begeleiderskaart aanvragen. Als u in aanmerking komt voor de OV-Begeleiderskaart, dan kunt u altijd gratis een begeleider meenemen tijdens uw reizen in het OV.

De Valys Treinpas is aanvullend op uw gewone Valyspas. U heeft beide passen nodig als u op reis gaat. De Valys Treinpas kunt u meteen gebruiken: u hoeft uw pas niet te activeren. U dient wel in en uit te checken bij de checkpunten op het station. Wij maken u er op attent dat u zelf verantwoordelijk bent voor het juiste gebruik van uw Valys Treinpas.

De Valys Treinpas is bedoeld om u te faciliteren in het reizen met Valys Vrij, de dienstverlening waarbij u taxi en trein kunt combineren en Valys uw reis continu monitort. Het is niet toegestaan de Valys Treinpas buiten Valys Vrij om te gebruiken. U mag de Valys Treinpas dus niet gebruiken voor treinreizen die geen deel uitmaken van Valys Vrij. Dit geldt ook voor reizen per bus, tram en metro. Bij misbruik van de Valys Treinpas worden de kosten bij u in rekening gebracht. 

Indien u de Valys Treinpas aanvraagt, gaat u akkoord met de automatische incasso van de treinkosten wanneer u gebruik maakt van Valys Vrij.

<< Terug naar veelgestelde vragen